måndag 14 juni 2010

Vad gjorde man i Kalmarlänslandsting med pengarna?

Regeringen av satte pengar för att utveckla kognitiv beteende terapi.
Det går ut på att man i stället för att leta orsaken till en rädsla eller störning.
Behandlar förmågan att hantera det man tycker är jobbigt. Detta har varit lyckosamt inom psykiatrin. Vad satsade den rödgröna majoriteten pengarna på? jag har inte sett något i Vimmerby av detta. Ryktet säger att man lät pengarna gå tillbaka till staten igen.
Är det någon som vet hur det är? Det är stora brister i barn och ungdomspsykiatrin i länet.
Här hade stöttning varit befogat, Gjorde de rödgröna ingenting?
I Cenetrpartiets valmanifest, vill vi se krafttag lokalt i Vimmerby. Vi behöver utökat stöd för unga killar och tjejer som har det jobbigt. Må dåligt och få stöd och hjälp är en rättighet som måste vara lätt att nå. Man orkar inte långa köer och krångliga vägar.
En röst på centerpartiet och ett kryss på mig, är en röst för fyra års arbete att stärka detta omsorgen om unga som mår psykiskt dåligt, och hjälpen skall vara tidigt, innen berget och dalen har uppstått.

1 kommentar:

  1. Håller med. Vi måste börja med barnen. De har rätt att må bra och få det stöd de behöver för att göra det. Landstinget bör svara vad de gjorde med pengarna för kognitiv beteendeterapi. Viktigt att det finns en bredd i behandling av psykiska sjukdomar. Flexibilitet och individuell behandling är centralt. Jag har sett människor som drabbats av utmattningsdepression och som stannar mycket länge i det tillståndet. Samhället behöver snabb hjälp så att de som mår dåligt snabbt kan få chansen att må bättre. Det är ju inte bara den som är sjuk som drabbas. Ofta finns många anhöriga som får det minst lika svårt när sjukdom drabbar en människa. medmänniskor och sjukvård måste här ta ett stort ansvar för den sjuke och på alla sätt hjälpa. Skrämmande om Vimmerby pga av att det rödgröna landstinget valt att inte vilja utveckla nya terapiformer inte ger möjligheten till denna behandlingsform för den som behöver den och kanske redan testat alla andra behandlingsformer som finns i Vimmerby. Komplexa sjukdomstillstånd behöver komplexa vårderbjudanden. Här måste politiker visa envishet och mod och våga satsa på det nya. EN enda människa som kan tas ur sjukdom ÄR värd varenda insats.

    SvaraRadera