torsdag 24 juni 2010

I dag ledig dag

Torsdagen är ledig, semester ca en månad bort. Helgens tre dagar blir i omsorgen i Vimmerby, det är dock inte svårt att jobba. att varje dag få försöka ge ökad livskvalitet till människor som har det svårt och behöver ha hjälp med olika behov är en förmån. Det tar energi, men ger också ibland så mycket tillbaka. Man kan glädja mycket med några minuters pratstund.
Valfrihet och önskemål är i dag inte kompatibelt med vår service. Men jag hoppas att en dag ser vårt moderna samhälle helt annorlunda på service till våra äldre, och barn med för den delen.
Samhället betalar och värderar de som arbetar med metallbiten eller träbiten högre än de som tar hand om deras barn och gamla. Trä och metall har högre värde än gamla och barn, sjuka och svaga. Vi får höra att vi producerar inte. Stanna hemma och vårda era gamla, och passa era barn, så kan vi producera. Vi är förutsättningen för produktion, trygghet, och förutsättningen för att man klarar leva med sitt dåliga samvete, någon tar ju hand om mamma.

Dagen skall jag tillbringa med en av de två unga tjejer som jag älskar otroligt högt, får energi och värme av och som fyller upp hjärta och sinne. Känslor som det inte finns ord för. Kanske skall förtydliga för att undvika skvaller och ryktesspridning, de är snart ett och två år. Och morfar får vara ensam med Stina hela dagen i morgon, det blir en skön dag.

Helgen tillbringades med Tuva i Göteborg, ett par goa dagar, med kval för dam landslaget på agendan. Tuva två år var med i VIP logen och på matchen, det skall börjas i tid. Hon hade fullt upp med att charma ex landslags tjejerna vid bordet bredvid. Jane Törnqvist mfl.
Det skall börja i tid. Kul att se Kosse Aslani åter i landslaget, Vimmerbytjej som nu är proffs i USA. Tänk vad vi kan i Vimmerby

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar