tisdag 9 mars 2010

När sanning blir en moderat lögn.

Moderat påstår att centerpartiet spräckte alliansen i torgfrågan och röstade med socialdemokraterna!

Varför vill någon vrida sanning till lögn, För räkna kan man onekligen då man fick 3 röster från KD, 6 från moderaterna, 1 från centerpartiet och en från MP till 11 röster för moderaternas förslag. Centerpartiet har 13 centerröster var fortfarande flera ensamma än de som var för. Även 3 KD röstade mot. Om FP var representerat vet jag inte. 11 mot 15 blir det och även det i alliansgruppen

Så varför föra fram rena osanningar, i populistiskt syfte? Ja troligtvis, och det skall gynna en blivande allians?
Skulle man inte lyfta politiken i Vimmerby. Vägen dit är tydlig lögn och osanning.
Och här är det enkel matematik, men ren medveten lögn.
För 11 kan aldrig bli fler än 15 eller 16 om vi skall se till alliansens mandat. Om nu Moderater ser sprickor alliansen, är det upp till dem att täta den. De har själva här i så fall satt i yxan. Jag ser ett demokratiskt utfall, som beskrivs med lögn, inte respekt. Det ett hån mot demokratin.
Vi ser att de demokratiskt valda till de 49 platserna, visade stor enighet och tydlighet kring frågan, man ville se att annat bättre förslag än det av moderater signerade.
Med tanke på den moderat påstådda sprickan, är jag dock inte orolig för att få majoritet kring ett annat förslag. Hela S gruppen stödde ju den borgliga majoritetens ståndpunkt.

En hypotetisk fråga: Om S drivit torgfrågan, hur hade moderaterna röstat då?

Torgfrågan i Vimmerby, här är det moderater som tycker att man skall bygga kiosk på torget.
Som en villa i storlek.

Och på anbud sälja rätten till handel där. de kallar det foodcourt. Detta ca 100 meter från Vimmerby stadshotell, en näringsidkare som kämpar året runt. 60 meter från Asiatisk restaurang som också finns året runt. 250 meter till ytterligare en restaurang och sedan ligger att antal pizzerior runt också.

Jag skall sluta med ett citat från moderatens egen blogg:
" Med bibehållen ödmjukhet tror jag att jag kan tillföra en hel del"

I det här fallet tillförs en stor medveten lögn.

5 kommentarer:

  1. Lugna ner dig lite Peter. Om centerpartiet och kd röstat med moderaterna så hade det ju blivit majoritet för Foodcourt, hur kan du få det till en lögn? Bara för att kd röstat nej, kan ju centern röstat ja. Centern är ju dessutom största alliansparti. Som sådant borde man ta ansvar. men självgodheten har varit (inte längre?) så stor att man inte ens kunnat bilda och ta initiativ till en riktig allians i Vimmerby, med stark förankring av frågorna i HELA alliansen.
    I torgfrågan tror jag att kd kunde övertalats om (c) och (m) varit enig. Jag tycker det är bra att du engagerar dig, centern behöver nya krafter i kommunen, Vimmerby behöver engagerade politiker. Men du har fel om torget och det, bland annat, kommer centern att tappa röster på. Men framförallt går Vimmerby miste om en attraktion. Villa på torget? Bullshit! Vi hann inte ens komma till en diskussion om hur det skulle se ut. Att vi ritade upp det var bara för att underlätta visualiseringen, kärnan i förslaget var att lösa serveringen enligt livsmedels- och alkohollagstiftningen.
    Centern genom sin ordförande i Teknik och Service har haft chansen flera år att ta inititaiv i torgfrågan. Och "ordna en bättre lösning" som du skriver. Inget har hänt. Tycker det finns anledning till självkritik och också en ödmjukare inställning till (m)-förslaget, som åtminstone är ett förslag vilket (c) inte klarar av under den senaste mandatperioden.

    SvaraRadera
  2. Hela min insändare handlar om Glennfalks påstående om att Centern spräckt alliansen.
    Att det påståendet är en lögn. Vi röstade inte för det Moderata förslaget. Majoriteten i alliansen var mot förslaget, Har varit hela resan, så det var ju i så fall Moderata förslaget som gick mot alliansens majoritets åsikt.
    Jag är lugn, vi kan ha olika åsikter om lösningar, men det får inte vara skäl till att föra fram rena lögner.Demokratiska beslut förtjänar bättre.

    SvaraRadera
  3. Vad gäller min åsikt om torget. Torget behöver lyftas fram, och det betydligt. Där har Glennfalk och jag samma åsikt. Det har varit dåligt.Och det kommer att bli en resurs.
    Det jobbas i torgfrågan, så att nu spekulera skulle vara till skada. Återkommer i frågan.

    SvaraRadera
  4. Peter, fanns gott om tid för centern att diskutera (m):s motion med både sig själva och moderaterna. Motionen lades i september, fullmäktiges beslut kom i februari. Men vill man inte så kan man inte. För (c) var det bättre att bordlägga och skicka frågan vidare än att ansluta till (m):s förslag och diskutera hur en foodcourt kan se ut. Då tycker jag att man spräcker, faktiskt.
    Det är inte att föra torgfrågan framåt. Men jag är fortfarande glad att du finns med på c-listan. Alliansen behöver folk som engagerar sig.
    Synd bara att det bara är centern som vet att "det jobbas med torgfrågan" - några andra i Alliansen vet det knappast. Och så får det väl vara då. Centern får alliera sig med socialdemokraterna i torgfrågan. Det kan väl fungera nu, väljarna får väl så småningom säga vad de tycker om det.

    SvaraRadera
  5. Micael, alla som vill vet.
    Det är ingen information bara för Centerpartiet.
    Information ligger på www.vimmerby.se
    press meddelande 2010-03-09

    http://www.vimmerby.se/upload/11443/Sommartorg_100308.pdf



    I sommar blommar torget upp!


    Alla är överens om att sommartorget 2010 måste fyllas med aktiviteter och liv. Tidigare förslag på hur torget kan bli mer trivsamt har röstas ned då Stora torget i Vimmerby har en hög antikvarisk status och Länsstyrelsen anser att det kulturhistoriska värdet bör bevaras.

    Det som även har varit föremål för många diskussioner är ansvarsfrågan. Vid kommunstyrelsens sammanträde den 9 mars 2010 tilldelades Vimmerby turism- och näringsliv uppdraget att skapa det trivsamma torg som har efterfrågats.

    SvaraRadera