onsdag 24 mars 2010

Hur hanteras din lilla fråga sedan i Vimmerby?

Om du var fritidspolitiker, arbetar 100% samtidigt är du politiskt aktiv, du ska hantera en hel omsorg, beslut, underlag. Chefer, nya lagar. ekonomi, vad skiljer ordinärt och särskilt boende. Vad behöver man som rörelsehindrad, vilket behov finns av daglig verksamhet.
Allt ska du skall läsa in, på din fritid.
Just fritids politiker är för mig grunden i Svensk demokrati. Den vanliga Vimmerby bon kan vara med i politiska beslut, med erfarenhet av "vanligt" folks arbetsliv..

Nu är det nya förslag, mindre antal nämnder, och mera tid, ökad tyngd. Längre bort från väljaren kommer beslut med färre "elit" politiker.

Ska vi kasta på en extra nämnd på omsorgen, vi skickar in en liten nätt till socialnämnden.

Med allt vad familje och individomsorg innefattar. Stora viktiga beslut om människors liv och framtid.

Föreningslivet var inte glada att slås ihop med kulturnämnden, vi tyckte inte att det var rätt att stå mot bibliotek, och kultur skola. Nu skall man in under bildningsnämnden.
Skolan detta gigantiska skepp som kastar hit och dit.
Tjänar skolans barn på min kunskap om fotbollsplaner och föreningars vedermödor.
Eller hur stor plats får, föreningarna i kampen mot skolor och lärare, undervisning och pedagogik? Kulturskola mot grundskola. Vem vinner?
Jag brukar tala om att tänka nytt och utveckla, men STOPP NU.
Nytänkande skall ju utveckla, detta skapar elitpolitik, med ett fåtal, som skall besluta om allt från intresse föreningens bidrag på 1000 kronor, till genomförande av ny skolplan och hanterande av etiska frågor i skolans värld, som t:ex varför lär sig inte barnen läsa!


Hur ofta ser man intresseföreningen? Hur kompromissar man om kompetensen i gruppen?
Som man kan förstå, är Centerpartisten Peter Fjällgård inte helt för det föreslagna förslaget i Vimmerby kommun. Oppositionsråd, ok. Men att bygga gigantiska nämnder, nej. Undergräva demokratisk mångfald, nej.


Må demokratin och förnuftet segra till sist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar