söndag 4 juli 2010

Fotboll sextiotal och värme

Lördagen har satt sina spår, i nacken! Röd som en tomat och det stramar som skinnet är för litet. Men dagen var bra, Rumskulla pokalen är lika given som julafton och midsommarafton.
Synd att det bara blev tre lag till spel, pokalerna ser ut att tyna bort. Själva bär vi en 67 årig historia. Viktigt att slå vakt om, och den ända i år i Vimmerby kommun.
Det blev hemma seger till slut, 5-1 mot HIS/MAIS representanter från Eksjö kommun.
Och seger i avgörande matchen mot Södra Vi IF med 6-0 Kul med matcher hemma på Ören.

Min andra hemma arena var nästa steg under dagen, G&B arena i Målilla, Dackarnas hemmabana i elitserien i speedway, klubben i hjärtat och prioriterat intresse.
Lördagen bjöd dock inte på motorsport utan musik, Beach Boys fick ligga i för att komma upp i nivån med Sven Ingvars som var förband, första halvtimman var bra, sedan ett antal mindre kända hits, för att sedan sista delen lyfta oss i värmen, och avslutningen var helt rätt.
Fun Fun Fun, fick man önska något mera så skulle det varit en T-bird att åka hem i.

Nu lite reflektioner, det hängde 48 JBL högtalare på scenen, Det var alla åldrar där, vilket ger ett högra värde.
Vi var många födda på 50 talet generationen som inte chockas av något. vi förstår barn och barnbarns punk, tatueringar och musiksmak, göra lite revolt är naturligt, men inte nödvändigt.

Trender man såg, ja vad gäller kvinnor så gillar man svarta Jesussandaler, leggings med vida utanpåblusar. Eller sommarklänning röda med vita prickar. Vi gubbar är fast i T-shirts och det är jeans shorts som gäller. En fundering, hur många vaknade Söndag, ser lite i diset efter gårdagens sol, eller möjligtvis annat en hawaii skjorta för 400 spänn hänga på stolen?

Var inne på skor, hur kan vårt så väl upplysta samhälle, hälsotrender och spaltmeter i tidningar om vikten av bra skor, Convers bli högsta mode? 50 talets sko nr 1, nostalgi visst, mode ja visst. men som sko, utdömd för 40 år sedan. Hur många knän och onda ryggar och nacke ger dom. Men valet är fritt, de är nog lika bra som de vackra sandalerna med bruna och grå strumpor matchande till albylbenen, som såg sommarens första sol i går, de är rosa och matchar bara vitt i dag. Tatueringar är också vår årgångs adelsmärke, skall själv skaffa några, bara jag kan bestämma hur de skall vara. Skall rista in det värdefullaste jag har, mina barnbarns namn i en egen design med text. Många har dem, i vår generation, den som inte chockas av något trodde jag.

Men chockad blev jag dock när jag kom till Rumskulla skola för pokal spelet i går. Man har byggt en fantastiskt fin dagisanläggning. Och flyttat en båt, typ pippi skeppet på torget i Vimmerby. Den står nu nedsatt och in grävd på idrottsföreningens mark, vi har avtal på den, 2015 går det ut, ingen frågar, grannarna kommer också att påtala att den skall bort, 4,5 meter från gränsen. Synd att sådant skall ske, en dag med grävmaskin och fyllmassor till ingen nytta.

5500 personer i Målilla, med två gäng gubbar på scenen, varför lyckas man dra det, när Hultsfred X inte lyckades? Jag har min egen teori i sorgen efter festivalens bortgång.
Man har ett klart mål och inriktning. Här var det nostalgi och väl matchat mot varandra.
BeachBoys drar sitt, Sven Ingvars sitt. och de kan också ha samma anknytning i sina lyssnare.
Senast det var invasion i Hultsfred var det rock på tapeten, Lädernunan, Roky Ericsson som mindre band och på stora scenerna stora band. Drar äldre publik, med stabil ekonomi.
Men framför allt, det hade en tydlig inriktning.
Jag hoppas att det växer upp en ny form av festival, regionen förlorar säkerligen många tiotals miljoner i omsättning. Föreningslivet är det stora förlorarna, men det går upp en sol i morgon också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar