tisdag 22 februari 2011

Ledarskap handlar det om

Valets vågor går höga, analyser bryts ner till microanalyser.
Framgång är beroende på några viktiga saker.
Att framföra ett budskap i rätt tid, på rätt plats och av rätt person.
Att vara ett alternativ,inte ett i mängden. Jag ser Centerpartiets problem som en dal av just detta. I valet borde Centerpartiet profilerat ett alternativ till både höger och vänster. Vi har traditionen av omsorg och rättvisa att peka på. Men vi blev tolkade som ett stöd till Moderaterna och varför då inte rösta direkt på den som ändå ställer agendan.Politiken är en sak, den som bär budskapet är säljaren som med förtroende säljer in budskapet. Utan att lägga någon värdering av politiken så har Moderaternas framgång på alla plan Rainfäldt och Borgs stämpel på sin panna.
Denne Rainfäldt som bidade sin tid och plats tills tiden var mogen.
Själv ser jag gärna ett delat ledarskap.

Framgång ligger i en starkt brinnande ledare, det ser vi i föreningsliv, företag osv.

Socialdemokratin talar i dag om vem som kommer efter Mona, jag skulle starta den genomlysningen efter mordet på Olof Palme. Sedan den dagen har partiet saknat ledaren med brinnande framtidstro, den politiska grunden av delaktighet, solidaritet och en längtan efter jämlikhet. fallet startade med Persson och "jaget" Storgods och driften av statens bolag fallskärmar och socialdemokratisk Wallenbergspolitik.

Då lämnade jag skutan. Varför sitta i en kopia av något vi inte trodde på eller ville?

Det var en lyckosam företagare som beställde snygga kartonger, med orden förpackningen ska vara snygg, för det är bara skit som skall ligga i den.

Att sälja är att visa på ditt behov, visa vad du får om du köper, och detta snyggt och fint. Men samtalet startar i från ett läge av intresse eller förtroende, lokalt i Vimmerby hade just ingången i samtalen och budskapet kring politiken tappat förtroende, det hade ingen betydelse vad vi sagt eller lovat. Ekonomi och politiken hade skärmat av kanalen ut till väljaren, men vi har letat andra vägar inför nästa val.

Samhället utvecklas, och politiken måste följa med, vi ser raserade diktaturer, och i en framtid kommer industrin att växa här i en ständig ström av nya företag, och konkurera med våra företag, och då måste vi ha ett system som klarar detta.
Leverera bäst vara till bra pris, kan man då ha arbetsgivar avgifter som en broms?
Och hur skall vi då klara vår samhällsbyggnad? Och om vi fortsätter bromsa företagen och de konkureras ut, hur skall vi då klara arbetslöshet och samhällsbyggnad?

Du lägger skatt direkt på din lön, sedan lägger du skatt på allt du köper, MOMS
på elräkningen tar staten först en energiskatt, och sedan får du betala moms på skatten. Bensinskatt och om du bygger dej ett hus för de en gång skattade kronor du får kvar, betalar du fastighetsskatt på värdet igen.

Om du nu får frågan, vem vill du rösta på, den som säger att vi ska sänka ditt skatte uttag, eller den som säger lösningen på problemen är att höja skatten?

Till detta säger man att man måste stimulera industrin så du kan få ett jobb.
Allt detta hörde man, och såg bilden av. Vad man inte såg var gropar på vägen dit, socialförsäkring, A-kassa mm. I dag upplever man att man får så mycket mindre för den höga skatten, det får effekten varför betala så mycket?

Vi får dock vara glada över att det finns några som får lite ekonomisk tillväxt, i våra kommuners stadshus. Kommunalrådens löneökning upp mot 50.000 kronor orkade en budget med stort underskott att bära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar