torsdag 10 februari 2011

Landstinget festar loss!

Kalmar läns landsting har nu startat en granskning av sin representation
Det har ätits och druckits för dryga tio miljoner på tre år. Utbildning heter det visst. Man kan fundera på två saker, hur känns det att spara in i detaljer inom
landstingets vårdramar. Och man marknadsför Kalmar län som hälsolän med ett mål av minskad användning av alkohol och tobak.
Idrottens folk, är tydligen inte representativa för ett tvärsnitt av befolkningen utan ställs under andra regler än, hembyggdsföreningar, politiska organisationer, kulturföreningar mm.

Detta blir något för den sittande vänstermajoriteten att försvara inför sina organiserade Kommunalarbetere som går på knä under överbeläggning och effektivitets arbete och sparkrav.

Även kommunalt har Vimmerby kommun tagit olika policydokument för organiserade idrottsföreningar med ungdomsverksamhet, men anknytning till aktivitetsstödet. Med alkohol, tobak och droger som inriktning.

Organiserar du idrott gäller det policyfrågor.
Gäller det kultur gäller det inte.

Citat från Radiokalmar:

11,5 miljoner
Enligt granskningen har den interna representationen de senaste tre åren kostat 11,5 miljoner kronor. Ofta ska politiker och tjänstemän inte bara ha ätit utan även druckit alkohol på högklassiga herrgårdar, gästgiverier och hotell.

Det samtidigt som landstinget försöker profilera Kalmar län som ett hälsolän med minskat användande av alkohol och tobak.

1 kommentar:

  1. Ja, det behövs en skärpning av policies här. Är det politiker från alla partier som deltagit. Om så är fallet kanske vi kan få en insändare om detta från Gudrun Brunegård som förklarar festandet i landstinget.

    SvaraRadera