tisdag 14 december 2010

En macka från Bakfickan blev dagens första mål

Hektiska dagar, jobbat mycket de senaste 14 dagarna. Julledigheter skall fixas, ny enhet är ni igång och nybakade uskor ut i friheten. Vi rekryterar nytt igen, personlig matchning är viktig. Veta och känna enhet och behov, hitta person och kompetens.
Själv har jag varit ute mycket i omsorgen och jobbat. Mina senaste 14 dagar har varit snabba ryck och akuta lösningar. Kväll, natt och dagar i en brokig blandning.
Mycket assistans i hem, det är en unik arbetsplats, finnas men inte synas.

Jag älskar mitt jobb. Kombinationen organisation och omsorg, olika ställen dag för dag. Jag vill inte tillbaka och gå på samma arbetsplats vecka efter vecka.

I bland kan det bli som i dag, åt en macka 13.30 dagens första mål. Efter en natt med jour, shopping så blev det så. Men Kerstin och Kojje på bakfickan har Vimmerbys bästa sallader och mackor. Och nu kan man fika på plats, men i dag var det fullsatt.
Är dock inte helt opartisk i mitt omdöme, (Frida jobbar ju där) yngsta dottern.
Hon har jobb att gå till efter mamma ledigheten, jag önskar man kunde göra mera för de unga och jobben. Stina ska på dagis, men det kommer att gå bra, starten blir nödlösning som följs av baracker. Givetvis kommer Stina att fo day off med morfar när han är ledig. Jag är så glad åt "mina" små tjejer. Och det är viktig tid, både för mig och Stina eller Tuva. Jag tror att det är viktigt för deras personliga utveckling att vi träffas mycket. Socialisering heter det visst med ett fint ord.

Träffade Lis Astrid på stan, vi har många tankar gemensamt. Men hon får driva oppositionspolitiken, jag står för närvarande på sidan. Som Centerpartist kan jag inte stödja ett moderatstyrt Vimmerby. Det skulle vara svårt att antingen stödja något jag ideologiskt inte tror på, och samtidigt vara en kvarnsten för den valda majoriteten, om jag fäller förslagen ibland. Och Centerpartiet är vågmästare i varje fråga. Jag har med andra ord inte samma åsikt som nya kommunalrådet Glennfalk, men visar demokratin respekt genom att ge majoriteten möjligheten att driva sin politik.

Många tycker att jag är i fel parti, jag tycker att det gamla Centerpartiet och Socialdemokratin står så nära i grundvärderingar, omsorg om den lilla och utsatta, folkrörelseförankring för att nämna några. Lokalt är det fortfarande så i många frågor. Men riks är jag vilse och ifrågasättande Men det gäller även Monas parti.

Nu är vi åter vid samtalet och påverkan av mina barnbarn, vill jag lära dom att se till sig själv först? och strunta i andra,inte dela med sig. Bry sig om? Lika värde frågorna är många. Jag vill att de skall ha rätten att välja själva, skola, omsorg, utförare, det finns inget parti som tycker så! Centerpartiet borde driva frågan om utslagning via A-kassan och F-kassan. Valfriheten är ju flagg skeppet.

Nu är man av med dom tankarna, nu skall jag packa ner mitt "kontor" bestående av några hundra vinylskivor. 30 talet antika fiskerullar, dryga 100 talet kokböcker för att sätta upp ett nytt hyllsystem till jul. Samlandet tar ut sin rätt,och yta.

Nästa bloggande blir, gravad lax, ugnsbakad med romsås och gammaldax brända mandlar....

Glöm inte Tomasmarken i Vimmerby på lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar