tisdag 14 september 2010

Hur är det möjligt, man frågar sig gång på gång?

Tankar från ytterkanten av Vimmerby kommun.

Jag noterar att Socialdemokraterna nu har lovat en historisk skattesänkning på 17,5 miljarder. Är det så att dom verkligen övergett sin syn på välfärd, den som påstås skrotas av skattesänkningar?

Alliansen har lagt 17 miljarder i arbetslivsinriktad rehabilitering, det är till den grupp socialdemokraterna sjukpensionerade bort med 145 personer varje dag året runt, de lyckades varken hjälpa dem med jobb eller rehabilitering, de kasserades för välfärden!


Enligt Sifo kommer inte ens hälften av LO-medlemmarna att rösta på Socialdemokraterna Nästan en tredjedel (31,5 procent) väljer något av allianspartierna.. De senaste 10 åren har närmare 500 000 personer lämnat LO. Det motsvarar nästan var fjärde medlem. Att människor i praktiken inte kan organisera sig i något av facken inom LO utan att stödja S är en viktig anledning till att många inte längre vill vara med.

Av opinionssiffrorna att döma är det många LO-medlemmar som är glada över reformer som ger mer pengar i plånboken och större valfrihet i välfärden. Trots det motarbetar LO både jobbskatte avdrag och fritt vårdval.

Centerpartiet har tagit kampen för jobbskatte avdraget, och vi har tagit fajten i Vimmerby kommun. Kritiken kommer ensidigt från LO och fackens representanter
Kommunal tog fajten för 16 kronor i månaden med strejk. Vi tar fajten för arbetarens 1000-1500 kronor med politik.

Varför lägger inte de rödgröna fram ett förslag, där man får betala så mycket skatt man vill? Man driver ju så självklart att men vill ha högre skatt.
Tänk vad bra finanserna skulle bli, alla betalar in mera! Eller gör man inte det?

Centerpartiet i Vimmerby kommer att driva rätten till önskad sysselsättningsgrad, det kommer att ge ökad kompetens, högre sysselsättning och flera som arbetar mera på sikt.

Socialdemokraterna är numera överens med kommunal om rätt till heltid.
Men deras kommunalråds kandidat säger att han konkret inte vet hur det ska gå till.
Men att det är en jämställdhets fråga!

Jämställdheten kommer att ligga i att ca 100 personer kanske måste sägas upp, för att de andra tre hundra skall få heltid. Jämställdheten har ett högt pris i kvinnodominerade yrken onekligen.Och som bonus får man jobba två helger av tre.

Vi hade en klar plan innan vi satte det i valplattformen.
Och såg då att de som vid ett löfte om heltid till alla, är unga utbildade tjejer som får gå. Det är ju dom som skall bära omsorgen de närmaste trettio åren.

Vad lovade Socialdemokraterna i landstingsvalet 2006, Rätt till heltid, vad har de gjort, sett till att alla fortfarande jobbar deltid. Mycket ljud, men ingen verkstad.

Vem kommer att styra miljöpartiet? De två som nu sitter där skall ju fasas ut, fortare än kärnkraften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar