måndag 14 mars 2011

Hur mår personalen?

Vi ser nu en stor omorganisation av kosten i Vimmerby kommun.

Hur har den hanterats? Som arbetsplatsombud hade jag dragit storlarm om jag haft den organisationen Personal som inte kan sova, lever i ovisshet om framtiden. Budskapen ändras från en vecka till en annan. Glädjen har bytts mot ovilja och bitterhet.

Ytterligare en aspekt som man helt blundar för är alla de kobitjänster som finns i
Kök/Städ. Nu vet man kanske halva sin tjänst, men inte den andra. Teknik & Service skall ju ta över hela städ organisationen Vackert hade varit att man gjort det först, och sedan kunnat se hela paketet av tjänster och tid. Man hade hanterat sin personal, som värdefull och viktig. Man hade haft möjlighet att erbjuda lite mera städ och mindre kök eller tvärt om.
Och man hade haft en personal situation som hade varit värdigare.

Jag har följt detta på nära håll under en lång tid, och det kommer att få tragiska följder, ökade sjukskrivningar och trasiga familje situationer. Tragiskt är ett litet ord. Att se människor förändras av oro och maktlöshet är jobbigt. Dessa rader är mitt sätt att hantera det. Håll ut och håll ihop på era arbetsplatser, stötta varandra i stället för att sprida oenighet. Det bara tillsammans som ni blir starka nog att komma igenom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar